پیشینه تحقیق تاب آوری
مبانی نظری و پیشینه تحقیق تاب آوریپپیشینه تحقیق تاب آوریمبانی نظری تاب آوریتحقیق تاب آوریتحقیق تاب آوریتاب آوری-------
پیشینه تحقیق تاب آوری
فرمت فایل دانلودی: .zipفرمت فایل اصلی: word
تعداد صفحات: 53
حجم فایل: 68
قیمت: 51721 تومان
بخشی از متن:
فرمت ورد قابل ویرایش
تعداد صفحات: 53
همراه با رفرنس نویسی و پاورقی داخل متن
منابع کامل
مراحل عملکرد تاب آوری
انواع تاب آوری
تاب آوری عمومی
تاب آوری حقیقی
تاب آوری تلقیحی
تاب آوری خانوادگی
و...
قسمتی از متن:
مفهوم و تعریف تاب آوری
ریتر(2005)انسان ها به شیوه های متفاوت بر مشکلات فائق می آیند زیرا شرایط زندگی فرایند رشد و شکل گیری شخصیت و بافتی که در آن پرورش مییابند متفاوت است. تفاوت افرادی که با موفقیت به زندگی خود ادامه میدهند و آنانی که نمیتوانند زندگی را با موفقیت سپری کنند در مفهوم تاب آوری نهفته است ( بهنقل از کشتکاران، جوکار، ذبیحی دان، ذاکری؛ 1389).
رزیلنس واژه انگلیسی تابآوری است که ریشه در علم فیزیک دارد و به معنی مقاوم و قابل ارتجاع میباشد . به طور کلی مفهوم آن در روانشناسی، توانمندی فرد یا گروه در مقابله با حوادث ناخوشایند، استرس ها و بحران های زندگی(شرایط منفی و سخت و نامطلوب) است. یعنی توانایی برخورد با موقعیت های سخت زندگی و خرد نشدن زیربار مسائل حادث شده در زندگی روزانه می باشد. البته رزیلنس به زبانتخصصی در روانشناسی یعنی بالابردن آستانه تحمل و مقاومت در برابر استرس هاو مشکلات روزانه و بهرهمندی از قابلیت انعطاف پذیری و تقابل و برخورد با بحران ها به جای تسلیم شدن در برابر مشکلات و سرپوش نهادن بر روی آنها می باشد(میرمهدی، 1390).تاب آوری قابلیت فرد در برقراری تعادل زیستی-روانی و معنوی در مقابل شرایط مخاطرهآمیز میباشد(کانر و دیویدسون، 2003).
جویسو همکاران (2010) تاب آوری توانایی افراد یا گروه ها برای پیشبرد و حل مشکل در مواقع سختی است و یا توانایی افراد برای تداوم بهزیستی روانی و فیزیکی در صورت وجود بدبختی و مصایب و توانایی سازگاری افزایشیافته در حینرویداد استرسزا است (به نقل از نوری و حق شناس؛ 1389).
تاب آوری به عنوان فرآیندی پویا تعریف شده است که طی آن وقتی افراد با ناملایمات یا ضربه های روانی مواجه می شوند رفتار سازگارانه مثبت از خود نشان می دهند. تاب آوری یک ساختار دو بعدی است ابتدا در ارتباط با بروز ناملایمات و سپس پیامدهای سازگارانه مثبت در برابر آنها. ناملایمات اشاره به مخاطرات مرتبط با شرایط منفی زندگی از قبیل ناکامی، فقر و بحرانهای زنگی دارد (لوتار ، سیسچتی و بیکر[1] ، 2000). در فرهنگ مریام و بستر [2](2001) به توانایی بهبود پس از شرایط سخت و یا تغییر و تطبیق با آن شرایط، تاب اوری گفته می شود. به عبارتی دیگر، به عنوان یک توانایی، تابآوری متعلق به افرادی است که در معرض عواملخطر مشخص قرار میگیرند و میتوانند بر آن خطرات غلبه کنند و از پیامدهی منفی نظیر بزهکاری و مشکلات رفتاری اجتناب نمایند( ریچارسون[3]، 2002).